term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:169
$parentcategory_ID:169

current_CAT_ID:240
current_CAT_ID_HU:240

child cat ID:169
post ID:38049
prefixed:category_240

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Családi házak

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Családi házak

„Mi kényszerít családi ház építésére? Az egyik erő a tömegesítés atrocitásaitól való félelem, a tömeges lakásépítés következményeitől való menekülés, a városi lakásépítés számbeli és minőségi elégtelensége; a másik az a gazdasági-  hatalmi kényszer, mely máig lehetetlenné teszi a magántőke körforgalmát. A családi ház a magántőke „befagyasztása”.

Alaprajzainkra általában jellemző, hogy a háromosztatú parasztház szellemének új változatai: lakóelőtérrel a ház közepét lakhatóvá tesszük, kerüljük a szűk és hosszú közlekedőket, fontosnak tartjuk a konyha –lakóelőtér – nappali közvetlen kapcsolatát.

A lakóelőtér általában fölfelé, a tetőig tart, benne helyezzük el a lépcsőt, mely a nappali tereket összeköti a hálószobákkal. A szűk és értelmetlen szélfogók helyett inkább tornácokat építünk, és így tovább. Nagy problémát jelent számunkra az alacsony tervezési árszínvonal, tudniillik kiviteli terveket is készítünk és igyekszünk gondját viselni az építkezésnek is.”

/Makovecz Imre/

Koncepció és megvalósítás: Makovecz Imre Alapítvány
Munkatársak: Berta Lilla, Harmath-Gyetvay Enikő, Kampis Gábor
Fordítás: Farkas Zoltán
Fotók: Bánfalvi Brigitta, Berta Lilla, Csernyus Bence, Csernyus Lőrinc, Dénes György, Dósa-Papp Tamás, Gacsályi Kinga, Grekofski Nathalie, Molnár Imre, Zsitva Tibor
Grafika: Fodor Tamás

A kiállítási anyag 22 tablót tartalmaz.

Visszaugrás a navigációhoz