term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:0
$parentcategory_ID:

current_CAT_ID:1
current_CAT_ID_HU:1

child cat ID:121
post ID:38879
prefixed:category_1

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Makovecz-kiállítás Debrecenben

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Makovecz-kiállítás Debrecenben

„Az építészetnek pedig mindig az volt az egyetlen igazi és neki való kalandja, hogy hogyan tudja az eget és a földet összekapcsolni … lehatárol-e a kozmoszból valamilyen megszentelt intimitást…”

A debreceni Kölcsey Központ a Magyar Művészeti Akadémia alapítója, az Ybl-, Kossuth-, és Prima Primissima díjas, Magyar Corvin-lánccal kitüntetett Makovecz Imre műveiből összeállított kiállítással tisztelgett a Magyar Kultúra Napja előtt, az alkotó születésének 80. évében 2015. január 22-én.
Az „…összekötni az eget és a földet…” – Makovecz Imre művészete című kiállítás a 2014-es év egyik legfontosabb kulturális eseménye, a Pesti Vigadóban bemutatott Makovecz-életművet reprezentáló tárlat anyagából válogat. Rajzai, tervei és megépült épületeinek fényképei mellett alkotásainak néhány nagy méretű, exkluzív makettjeit is megcsodálhatja a közönség. A kiállítás kurátora Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész.

A tárlat megnyitóján köszöntőt mondott Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere és Csernyus Lőrinc kurátor. A kiállítást Nagy Ervin országos főépítész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja nyitotta meg.
Az eseményen Kiss Ferenc Prima-díjas népzenész, zeneszerző és Szokolay Dongó Balázs népzenész muzsikáját hallhattuk.
A kiállítás ideje alatt több vetítéses előadást láthatnak az érdeklődők Makovecz Imréről, a szakrális építészetről, az organikus világszemléletről.
A kiállítás 2015. március 1-jéig látható.

Visszaugrás a navigációhoz