term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:0
$parentcategory_ID:

current_CAT_ID:1
current_CAT_ID_HU:1

child cat ID:121
post ID:38966
prefixed:category_1

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Lezárult a Boldog Buzád Kápolna jogtalan átdolgozása kapcsán indított per

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Lezárult a Boldog Buzád Kápolna jogtalan átdolgozása kapcsán indított per

2015 óta húzódó nehéz peres eljárásra került végre pont a Kúrián, amely ítélet egyértelműen megállapította a jogtalan felhasználást és átdolgozást, és ezzel együtt Makovecz Imre, a Makona Kft. jó hírnevének megsértését.
Az eredetileg Szárföldre tervezett kilátót Zajk község határában borturisztikai létesítményként jelentősen átdolgozott formában építette meg a falu, Letenye városa és támogatóként az eredeti Kápolna terveit megrendelő Dr Buzády Tibor. Sem az átdolgozáshoz, sem az új funkcióhoz az építtetők nem kérték az örökösök hozzájárulását, így került sor a peres eljárásra, bár a Makovecz család mindvégig nyitott lett volna arra, hogy közreműködjön a tervek olyan mértékű átdolgozásában, hogy az ne legyen összefüggésbe hozható Makovecz Imrével. Sajnos ezt a kezdeményezést az építtetők elvetették arra hivatkozva, hogy a megvalósult beruházás már nem az eredeti tervek átdolgozása, hanem szuverén alkotás. A Szerzői Jogi Szakértői Testület szakvéleménye alapján az épület „egy elrontott Makovecz épületnek látszik”.
Nagy megnyugvást jelent a családnak és Makovecz Imre Alapítványnak egyaránt, hogy a Kúria döntése szerint sem lehet Makovecz Imre alkotásaival ilyen tiszteletlen módon bánni.
Letenye önkormányzata elnézést kért az örökösöktől:
Makovecz Imre kápolnájának átalakulása „szuverén alkotássá”:
 width=

Visszaugrás a navigációhoz