term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:127
$parentcategory_ID:127

current_CAT_ID:129
current_CAT_ID_HU:129

child cat ID:127
post ID:23089
prefixed:category_129

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Regionalizmus és modernizmus határán Görögországban

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Regionalizmus és modernizmus határán Görögországban

Gácsi Zsuzsanna – Regionalizmus és modernizmus határán Görögországban c. előadását hallhatják az érdeklődők.

Gácsi Zsuzsanna a Makovecz Imre Alapítvány egykori munkatársa és a Budapesti Műszaki Egyetem frissen végzett építész hallgatójaként többedmagával 2021. tavasza óta kutatja a 20. századi görög regionális modern építészet témáját, aminek kiindulópontját Dimitris Pikionis által tervezett akropoliszi ösvények adták.
A BME Építész Szakkollégium hallgatói a kutatómunka mellett egy utazás keretében is igyekeztek megismerni az építészeti történetet, melynek egyik eredménye egy ma is zajló eseménysorozat Ösvény és négyzetháló – Regionalizmus és modernizmus határán címmel. Ennek keretében görög és magyar előadók segítségével próbálják körbejárni, hogy mit is jelentett a 20. században az akkori görög építészetben az ösvény és négyzetháló, azaz a regionális, egyedi és helyhez kötődő és a modernista, univerzális és racionális dilemmája, és mit jelent ez a dichotómia számunkra ma.


HELYSZÍN és IDŐPONT:
1125 Budapest, Városkúti út 2.
2022.03.29. kedd, 18:00 óra

Esemény linkje a Facebook-on

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat az office@makovecz.hu e-mail címre vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon várjuk. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

Visszaugrás a navigációhoz