term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:127
$parentcategory_ID:127

current_CAT_ID:129
current_CAT_ID_HU:129

child cat ID:127
post ID:23103
prefixed:category_129

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Héttorony Fesztivál 2022

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Héttorony Fesztivál 2022

Egy hónap múlva kezdődik a Héttorony Fesztivál!

Idén két szakaszban rendezzük meg a Makovecz Imre emlékét és szellemi hagyatékát ápoló Héttorony Fesztivált. Továbbra is nagy becsben tartva és megidézve a Kárpát-medence paraszti kultúráját és kollektív emlékezetét, valamint azoknak az elődöknek a munkásságát, akik a legtöbbet tettek a századok során ezek továbbéltetéséért. A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóját május 18-án, Sárospatakon tartjuk, majd további öt emblematikus helyszínen lezajló előadás után, május 28-án zárjuk le az első időszakot Kolozsváron. Egy kis ízelítő e ciklus programkínálatából: fellép többek között Berecz András, Szalonna és Bandája, a Sarjú Banda, Paár Julcsi, Lakatos Mónika, a Kerekes Band, Gryllus Dániel, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, végül Herczku Ágnes és a Banda.

November 18-tól Budapesté lesz a főszerep. Ekkor a Nemzeti Táncszínházban építészeti Szalont szervezünk, melyen a Nomád Nemzedék és a PajtaKult témakörei kerülnek a fókuszba. Ugyanitt, – 90. születésnapja tiszteletére – kiállítást tervezünk Makovecz Imre özvegye, Szabó Marianne textilművész munkáiból. A 50 éves táncházmozgalom köszöntése gyanánt neves zenekarok és táncosok közreműködésével, estétől hajnalig tartó táncházat rendezünk a Fonóban. Szokás szerint Makovecz Imre születése napján, november 20-án gálaműsorral zárjuk a fesztivált, melyen a Dresch Vonós Kamara koncertjét és a Háromszék Táncegyüttes műsorát élvezheti a közönség.

Lesznek még építészeti előadások, kiállítások, gyermekműsorok, kézműves bemutatók, fényfestészet és kötetlen szakmai beszélgetések, de bemutatkoznak olyan kortárs alkotóműhelyek is, melyek a Kárpát-medence népi műveltségét tekintik művészetük fundamentumának.

Az eseménysorozat megtervezése során továbbra is azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy a népzene és világzene hazai és külföldi csúcsteljesítményei eljussanak vidékre és a szomszédos országok magyarságához is, valamint hogy a zene és építészet szerves kapcsolatára, és lelki gyökereinkre ráirányítsuk az emberek figyelmét.

Rendkívüli hangversenyek és kulturális programok várhatók! A világháló segítségével megpróbáljuk majd néhány percre élőben összekapcsolni a helyszíneket, ezzel is kifejezve összetartozásunkat.

A megújult Héttorony Fesztivál programjaival remélhetően idén is több alkalommal sikerül különleges élményt nyújtanunk az érdeklődőknek.

Szeretettel várunk hát mindenkit az eseménysorozat lenyűgöző tereibe!

Íme néhány képemlék, szeretettel.

 

Esemény linkje a Facebook-on

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat az office@makovecz.hu e-mail címre vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon várjuk. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

Visszaugrás a navigációhoz