term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:127
$parentcategory_ID:127

current_CAT_ID:129
current_CAT_ID_HU:129

child cat ID:
post ID:49917
prefixed:category_129

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szilágyi B. András – Kós Károly és az iparművészet

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szilágyi B. András – Kós Károly és az iparművészet

2024 tavaszán a Makovecz Központ és Archívum Kós Károly előtt kíván fejet hajtani előadássorozatával.

„Nekem Kós Károly személye mérhetetlenül fontos, egész emberségében, egész szerepkörében, abban, hogy mit vállalt fel és mit vett a nyakába…”

(Makovecz Imre)

A sorozatban Kós Károly rendkívüli életútját, személyiségét, sokféle tehetségét és tevékenységét szeretnénk közönségünknek megjeleníteni.
Meghívottaink – Kós Károly elsőszülött unokája, építészek, művészettörténész, tájépítész, képzőművész előadóink – mind gazdagíthatják azt a képet, amit Kós Károlyról hordozunk, feléleszthetik bennünk azt az emberi mintát, amit érdemes követni, és amit Makovecz Imre is mint szellemi rokon követett.

 

NEGYEDIK ELŐADÁS
Sorozatunk negyedik alkalmával Szilágyi B. András művészettörténész tart előadást
Kós Károly és az iparművészet címmel.

„..szükségünk van a művészetre, szükségünk a művészi munkára, mint ahogy szükségünk van a kultúra más terméseire is. És mert szükségünk van reá: meg kell teremtenünk. A múltunk megvan, a népünk él és él még népünk művészete is. Már csak egy Ruskinra, Morrisra és Ashbeere van szükségünk, és talán akad egy-két névtelen /vagy akár neves/ emberünk is, akinek tőkéjén kívül lelkiismerete is van.”

Kós Károly – Guild of Handicraft – 1923

Időpont: 2024. április 24. 18.00
Helyszín: Makovecz Központ és Archívum (1125 Budapest, Városkúti út 2.)

Esemény linkje a Facebook-on

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat az office@makovecz.hu e-mail címre vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon várjuk. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

Visszaugrás a navigációhoz