term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:127
$parentcategory_ID:127

current_CAT_ID:129
current_CAT_ID_HU:129

child cat ID:127
post ID:50238
prefixed:category_129

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Múzeumok Éjszakája

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Múzeumok Éjszakája

A Makovecz Központ és Archívumban az egyik legfontosabb célunk Makovecz Imre szellemi örökségének bemutatása látogatóink számára, többek között vezetett séták formájában.

A Múzeumok Éjszakáján a teljes nyitvatartási idő alatt folyamatosan indulnak a csoportok a látogatók érkezésének ütemében – kivéve az előadás ideje alatt, melynek időpontjáról kérjük tájékozódjanak a programjaink között.

https://muzej.hu/muzeum/makovecz-kozpont-es-archivum

A csoportok indulására várva, vagy a séta után megpihenve lehetőség van Makovecz Imre sport célú épületeinek, terveinek megtekintésére vetített formában.

A sétákon való részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

17:00-18:30 között Dobrosi Tamás építész, Makovecz Imre tanítványa és munkatársa tart előadást,
Gólpassz – Makovecz Imre szellemi öröksége Felcsúton címmel.

Az előadásra előzetes regisztráció szükséges, amely megtehető az office@makovecz.hu címen, valamint a 06 30 314 4879 telefonszámon.

Időszakos kiállítás: Sport és építészet

A Múzeumok Éjszakájának idei hívószava a “Gólpassz”, tekintettel az éppen zajló labdarúgó Európa-bajnokságra. A témára reflektálva a Makovecz Központ és Archívumban éppen zajló kiállításaink mellett egy kisebb képválogatással készülünk látogatóink számára, melyben a focitól eltávolodva, általában a sport témáját járjuk körbe.

Makovecz Imrétől nem állt távolt a sport, már gimnazistaként aktív sportoló volt, első osztályú kézilabda-játékosként magyar bajnoki címet szerzett. Az egyetem kezdetén aztán felhagyott az élsporttal, de kedvtelésből még néhány évig alacsonyabb osztályban folytatta.

Építészként is számos, sporttal kapcsolatos megbízatása volt – uszodák, sportcsarnokok, futball stadion. Vetített képválogatásunkban ezeket a megvalósult vagy éppen csak tervezési fázisig jutott épületeket mutatjuk be.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk 14:00-tól 23:00-ig.

Esemény linkje a Facebook-on

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat az office@makovecz.hu e-mail címre vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon várjuk. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

Visszaugrás a navigációhoz