term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:127
$parentcategory_ID:127

current_CAT_ID:129
current_CAT_ID_HU:129

child cat ID:127
post ID:49586
prefixed:category_129

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Anthony Gall – Kós Károly a Közösségépítő 2.

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Anthony Gall – Kós Károly a Közösségépítő 2.

2024 tavaszán a Makovecz Központ és Archívum Kós Károly előtt kíván fejet hajtani előadás-sorozatával.

„Nekem Kós Károly személye mérhetetlenül fontos, egész emberségében, egész szerepkörében, abban, hogy mit vállalt fel és mit vett a nyakába…” (Makovecz Imre)

A sorozatban Kós Károly rendkívüli életútját, személyiségét, sokféle tehetségét és tevékenységét szeretnénk közönségünknek megjeleníteni.

Meghívottaink – Kós Károly elsőszülött unokája, építészek, művészettörténész, tájépítész, képzőművész előadóink – mind gazdagíthatják azt a képet, amit Kós Károlyról hordozunk, feléleszthetik bennünk azt az emberi mintát, amit érdemes követni, és amit Makovecz Imre is mint szellemi rokon követett.

Anthony Gall – Kós Károly a Közösségépítő 2.

Kós Károly több mint hat évtizedes építészeti munkásságából konkrét példák bemutatásán keresztül rajzolódik ki közösségépítő, illetve közösség-szolgáló szerepe. A Székely Nemzeti Múzeum és az otthonválasztás (Varjúvár), a kultúrtáj, a benne élő gazdálkodó közösségek fennmaradása, illetve a kultúrát és a hitet fenntartó intézmények alapítása vagy fenntartása mind fontos állomásai Kós Károly életművének.

Időpont: 2024. március 19. 18:00

Helyszín: Makovecz Központ és Archívum (1125 Budapest, Városkúti út 2.)

 

Esemény linkje a Facebook-on

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat az office@makovecz.hu e-mail címre vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon várjuk. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

Visszaugrás a navigációhoz