Makovecz Központ és Archívum

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szubjektív Makovecz Jegyzetek | kerekasztal beszélgetés – könyvbemutató

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szubjektív Makovecz Jegyzetek | kerekasztal beszélgetés – könyvbemutató

Események

Esemény időpontja:
A kötet szerzőivel, Beke Mártonnal, Csernyus Lőrinccel, Haba Péterrel, Fekete Nórával és Smiló Dáviddal beszélget Pozsár Péter.
A kerekasztal beszélgetés alkalmával a szerzők különböző nézőpontból közelítik meg a Makovecz életművet és vetnek fel hozzá kapcsolódó kérdéseket, melyekre közösen keresik a válaszokat.

Az esemény helyszíne: Kobuci Kert
Időpontja: 2021. június 10. csütörtök, 17 óra
 
Eredetileg a Szubjektív Makovecz Jegyzetek a 2020-ra tervezett Hello Wood Építész Mustra építészeti alkotótáborának egyetemi oktatási segédanyagának készült azzal a céllal, hogy
az építésztáborok tematikáját eljuttassa a fiatal hallgatókhoz és előkészítsen egy olyan építési folyamatot, amelynek téma fókusza meghatározott.
Makovecz Imre neve mindenki számára ismert, mégis nagyon keveseknek van beható tudása az örökségéről. A Szubjektív Makovecz Jegyzetek tehát egy olyan megközelítésben készült, amelyben az életmű különböző aspektusainak vizsgálata lett a szervezőelv.
“Makovecz Imre iránt alapszinten érdeklődő olvasót is kíváncsivá teszi, hogy mit is jelent, hogy organikus? Mi az épületlény, mi az építőtábor vagy mi a faluház? A kérdések végül kulcsszavakká tömörödtek, adódott hát, hogy lexikoncikk jelleggel magyarázzuk meg, mit jelent(hetnek) azok a kifejezések, fordulatok, amelyekkel rendre találkozhatunk Makovecz Imre írásait olvasva.”
Előszó egy lexikonhoz – Wesselényi-Garay Andor
 
A rendezvényre a belépés ingyenes. A beszélgetésről felvétel készül.

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrációkat az office@makovecz.hu e-mail címre vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon várjuk. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

Visszaugrás a navigációhoz

Készítette a LGF Stúdió