Feltámadás Temploma

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vendégkönyv

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vendégkönyv

2014 március 15-én a megújult Vigadó átadásakor megnyílt „…összekötni az eget és a földet…” című Makovecz Imre kiállítás vendégkönyvéből:

„Kijött a könnyem a sok szépség láttán! Ezt az embert a „balosok” csak bírálni tudták, pedig ilyen építésze nem lesz egyhamar hazánknak. Örülök, hogy eljöttem megnézni a kiállítást. Reméljük, hogy megépül Budapesten fantasztikus temploma. A pogány pestieknek szüksége is lenne rá!”

„A látottakat szavakba önteni nem tudom, de azt tudom, hogy imádkozni fogok, hogy megérhessem a Szent Mihály Templom megépültét! Kérem, siessenek, nem vagyok már fiatal!”

„Javaslat: Kérjük és javasoljuk a Szent Mihály Templomot a Gellért hegyre megépíteni!”

„Korunk legnagyobb és legemberibb építésze volt. Sajnáljuk, hogy a liberális Budapest nem ismerte el nagyságát és művészetét. Adja az Isten, hogy álma, a Szent Mihály Templom megépülhessen!”

„Makovecz az EMBER és az építész nemzeti büszkeségünk! Örülnék, ha a legilletékesebb magyarok végre lépéseket tennének a Szent Mihály Templom megvalósítása érdekében!”

„Imádkozzunk és harcoljunk, hogy a Szent Mihály Templom felépülhessen. Hitem szerint a magyarság felemelkedésének egyik záloga a templom. Makoveczi hittel és akarással kell cselekednünk, hogy úgy legyen!”

„Az idő mindent a helyére rak! Biztos vagyok abban, hogy eljön a nap, amikor megépül a Szent Mihály Templom!”

„Tudtuk, hogy Makovecz csak egy van, de ezt a kiállítást látni még így is felemelő volt. Bárcsak megépülhetne az a csodálatos Templom!”

„Csodálatos életmű, gyönyörű kiállítás! Remélem, egyszer megépül a Szent Mihály Templom és így lesz végre méltó épülete Budapesten is. Büszkék lehetünk, hogy ilyen kivételes ember élt és alkotott Magyarországon. Szégyellhetjük, hogy az ország fővárosa így semmibe vette.”

Hála Istennek, hogy megújult a Vigadó és láthattam ezt a csodálatos Makovecz kiállítást. Adná a Jóisten, hogy a Szent Mihály Templom is megépülhessen!”

„Köszönöm, hogy ilyen élményben lehetett részem! Remélem, a nagy álom, a Szent Mihály Templom építése mielőbb megkezdődik!”

„Reméljük, a nem túl távoli jövőben Budapest polgársága végre megkezdi a Makovecz Templom építését!”

„Örök morális kötelessége a Magyar Kormány fejének és a Magyar Művészeti Akadémia mindenkori vezetésének kiharcolni a Szent Mihály Templom felépítését.”

„Makovecz Imre emlékéhez méltó lenne megvalósítani élete főművét, a Szent Mihály Templomot. Gyűjtést kellene indítani érte!”

„Biztosan eljön az idő. Talán hamarabb, mint remélnénk és még látni fogjuk épülni és megvalósulni a Szent Mihály Templomot!”

„A legmagyarabb szívű építészünknek miért nincsen személyéhez és a magyar nemzethez méltó épülete a fővárosban? Miért nem építjük meg ezt a gyönyörű templomot? Van akadálya? Pénz? Belső ellenség? Vajon ki tudja?”

„Vajon hogyan fognak Budapest vezetői elszámolni lelkiismeretükkel, hogy Makovecz Imrének nincsen tehetségéhez méltó épülete Budapesten? Vajon mi akadálya lehet annak, hogy ez a Templom megépüljön? Mi, hétköznapi emberek ebből nem értünk semmit!…”

A Makovecz Központ és Archívum látogatói által írt gondolatok:

„Remélem, még megérem főművének, a Szent Mihály Templomnak létrejöttét!”

„A sok-sok beton szörnyűség helyett nagyon szeretnénk, ha megvalósulna Istennek ez a csodálatos háza! Egy igazi, bátor, magyar művész tervei váljanak valóra, hogy az utókor is csodálhassa. Kívánjuk és reméljük felépültét!”

„A terv kész, az akarat gyűlik, a megvalósítás reméljük, elkövetkezik!”

„Isten segítse a Szent Mihály Templom felépítését. Talán megéljük.”

„Reméljük, hogy egyszer felépül ez a gyönyörű templom Isten nagyobb dicsőségére!”

„Reméljük és várjuk az Apor Vilmos térre szánt templom megépülését! Legyen mielőbb fővárosunk éke, sokak örömére!”

„A Szent Mihály Templom a föld és ég, ember és Isten szimbóluma lehetne. Igazi budapesti zarándokhely. Imádkozunk érte.”

 

 

 

Visszaugrás a navigációhoz

Készítette a LGF Stúdió