term ID:
term ID HU:
$parentcategory_ID:132
$parentcategory_ID:132

current_CAT_ID:134
current_CAT_ID_HU:134

child cat ID:132
post ID:23876
prefixed:category_134

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

1989-2011 Kós Károly Egyesülés – Vándoriskola

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

1989-2011 Kós Károly Egyesülés – Vándoriskola

A Vándoriskolába frissen diplomázott fiatal építészek jelentkezhetnek. Minden évben más (élő) témával kerül kiírásra a felvételi pályázat. A jelentkezőknek határidőre beadott pályázati tervüket (és portfoliójukat) személyesen kell bemutatniuk a mesterek testülete előtt. E személyes meghallgatás alapján kerülnek a vándorépítészek felvételre, akiket októbertől alkalmaz a Kós Károly Egyesülés valamely tagszervezete.

A képzést diplomázás zárja le, ahol is a végzett vándor egy általa tervezett és megépült, vagy épülőfélben lévő házat mutat be a mesterek testületének. A tervezésnek valamely mester felügyelete mellett kell zajlania és a vándorépítésznek a szerződéskötéstől a kivitelezésig végig kell kísérnie a teljes folyamatot. Az arra érdemesek elismerő oklevelet kapnak, amelyben a mesterek aláírásukkal elismerik a végzett vándor építészeti teljesítményét.

„Az Egyesülésnek fiatalnak kell maradnia, hogy Főnix madárként újra és újra szülessen, és állandóan változó alakban és formában teljesítse feladatát: fenntartsa és megújítsa az építészet ember-nyelvét, azt a világbeszédet, melyben az otthon otthont jelent, a szent tér szent teret, és az építészet az Archék Tektonikáját jelentse.”

Visszaugrás a navigációhoz