Ugrás a tartalomra

Makovecz Központ és Archívum

Rovataink:

Főoldal

Köszöntő

Makovecz Központ és Archívum

A budapesti Makovecz Központ és Archívum eredetileg családi háznak épült. Makovecz Imre magának és a feleségének építette. Beköltözését már nem érhette meg, így sorsára várva az épület most végre betöltheti feladatát, és ha fizikai valójának nem is, de szellemi nagyságának most otthont adhat.

Magyarország Kormánya a 2022/2015-ös számú határozatában döntött arról, hogy ez a ház szolgálja Makovecz Imre élő szellemiségét. Ennek érdekében a fenti funkciók megvalósításához partnerként kérte a Magyar Művészeti Akadémiát, amely a Makovecz Imre Alapítvánnyal szerződést kötött a Központ működtetésére.

A házban rekonstruáltuk Makovecz Imre dolgozószobáját, valamint létrehoztunk egy kisebb kiállítóteret, amelynek tartalmát rendszeresen frissíteni fogunk. A házban kerül elhelyezésre a teljes életmű: tervek, rajzok, írások, fényképek – létrehozva ezzel a Makovecz Archívumot, amely kutatási célokra is alkalmassá válik.

A Központ ünnepélyes átadásra 2017. november 20-án került sor, majd 2018. január 8-tól a nyilvánosság előtt is megnyitotta kapuit.

NYÁRI LÁTOGATÁS:

Kizárólag előre egyeztetett időpontban lehetséges:
hétfőn, szerdán és pénteken 14-17 óra között.

A belépés díjtalan.

Cím: Budapest XII. kerület, Városkúti út 2.
Telefon: 06 (1) 269 86 90

Az archívum megnyitása a teljes életmű katalogizált elhelyezése után kerül sor, melynek pontos dátumáról honlapunkon, valamint a médiában is tájékoztatjuk Önöket.

2018 elejétől rendszeres programokkal várjuk az érdeklődőket, amelyeket szintén minden rendelkezésre álló fórumon megosztunk majd a széles nyilvánossággal.

Visszaugrás a navigációra